Nya knivar till ditt kök

Knivar behövs inte bara till friluftslivet utan de är även mycket viktiga i vardagen. Det finns ingenting värre än att stå och skära grönsaker med en slö kniv. Hur längesen var det egentligen du såg över dina knivar i köket? Ibland kan en slipning räcka, men många gånger kan behovet av nya knivar vara större. Kolla in dessa om du vill ha knivar av riktigt bra kvalitet.

Olika knivar för olika ändamål

Om du inte är så erfaren inom köket eller med knivar kanske du undrar varför det finns så många olika knivar att välja mellan. Faktum är att olika knivar passar för olika ändamål. Det är viktigt att du väljer rätt knivar till köket. Ett tips från oss är att du åtminstone införskaffar dig en grönsakskniv, en kockkniv, en skalkniv, en filékniv och en brödkniv. Det säger vi bland annat eftersom de brukar bli använda mest.

Ett val du behöver göra är om du vill ha stålknivar eller keramiska knivar. Det råder en del skillnader dem emellan, till exempel gällande deras hårdhet och vikt. När du väl har köpt en passande kniv är det viktigt att du har koll på hur du skär köttet rätt. Det spelar nämligen stor roll för hur saftig köttbiten blir vid tillagning.